uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Bacheloruddannelsen i statskundskab


Sidst redigeret: 27/4-2006   grafik   Udgave: 2005/2006 Samf 

 


Bacheloruddannelsen i statskundskab

2.1.1 Optagelse

Ifølge Bekendtgørelse om adgang m.v. ved bachelor- og kandidatuddannelser ved universiteterne (BEK nr. 126 af 26/02/2004) er adgangskravet til bacheloruddannelsen i statskundskab en adgangsgivende eksamen. Matematik på C-niveau er specifikt adgangskrav.

2.1.2 Formålsbeskrivelse

Bacheloruddannelsen i statskundskab er et afrundet uddannelsesforløb, der skal

1) give de studerende en bred indsigt i alle statskundskabens centrale discipliner, teorier og begreber samt lære dem anvendelse af relevante metodiske redskaber,
2) give de studerende færdigheder i selvstændig analyse af og kritisk stillingtagen til politologiske problemer under anvendelse af fagets teorier, begreber og metoder og
3) indføre de studerende i de praktiske vilkår for politik og administration.

Bacheloruddannelsen er tilrettelagt som et afrundet forløb med et fagudbud, som giver den studerende valgmulighed mellem at afslutte uddannelsen efter 3 år med umiddelbar erhvervskompe¬tence eller at søge optagelse på kandidatuddannelsen.

2.1.3 Opbygning

Bacheloruddannelsen i statskundskab er normeret til 3 studenterårsværk (180 ECTS), og dens opbygning fremgår af følgende oversigt:

1. semester Politologisk Grundkursus Introducerende Metode og Videnskabsteori Sociologi
2. semester Politisk Teori og idéhistorie Almen og sammenlignende statskundskab Sociologi Økonomi
3. semester International Politik Almen og sammenlignende statskundskab Økonomi
4. semester International Politik Forvaltning Metode
5. semester Valgfag Forvaltning Metode
6. semester Valgfag Bachelorprojekt

2.1.4 Beståelseskrav og grad

For at bestå bacheloruddannelsen kræves det for studerende indskrevet før 1.9.2004 at karaktergennemsnittet for uddannelsen skal være på mindst 6 uden oprunding, at ingen karakterer er under 5 og at prøver, der bedømmes ”bestået/ikke bestået”, skal være bestået. For studerende indskrevet pr. 1.9.2004 eller senere er kravet, at alle prøver er bestået med bedømmelsen Bestået, Godkendt eller karakteren 6 eller derover. På bacheloruddannelsen kan en studerende højest få godkendt fag fra danske eller udenlandske uddannelsesinstitutioner svarende til 20 ECTS-point til afløsning af valgfag 1 og 2.

Bestået bacheloruddannelse i statskundskab giver ret til titlen Bachelor i statskundskab (BA).



Københavns Universitet