uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Sidefagsuddannelsen i samfundsfag


Sidst redigeret: 13/10-2005   grafik   Udgave: 2005/2006 Samf 

 


Sidefagsuddannelsen i samfundsfag

2.5.1 Optagelse

Optagelse på sidefagsuddannelsen i samfundsfag sker efter ansøgning direkte til studienævnet ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Matematik på C-niveau er specifikt adgangskrav.

Studerende, der på tilvalgsuddannelsen i samfundsfag for humanister har bestået politologisk grundkursus, sociologi og international politik, og som er indskrevet på en hovedfagsuddannelse, der kan kombineres med et sidefag, optages på sidefagsuddannelsen i samfundsfag ved henvendelse til Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

2.5.2 Formålsbeskrivelse

Sidefagsuddannelsen i samfundsfag er sammensat i henhold til Bekendtgørelse om undervisnings¬kompetence i gymnasiet, på studenterkursus og ved kursus til højere forberedelseseksamen (BEK nr. 243 af 22/04/1998).

Sidefagsuddannelsen i samfundsfag skal give de studerende en bred og grundig indsigt i polito-logiske samfundsvidenskabelige teorier, begreber og metoder samt opøve evnen til selvstændig analyse og til kritisk stillingtagen. Uddannelsen skal give den nødvendige faglige kompetence til at varetage undervisning og anden formidling inden for det samfundsfaglige område.

2.5.3 Opbygning

Sidefagsuddannelsen i samfundsfag er normeret til 1½ studenterårsværk (90 ECTS). For sidefagsstuderende, hvis hovedfagsbekendtgørelse giver hjemmel til forlængelse af sidefaget med ½ studenterårsværk, vil der oveni det 1½ årige sidefag lægges et forlængende sidefagsforløb på ½ studenterårsværk (30 ECTS).

For studerende optaget på sidefagsuddannelsen før 1. september 2005, gælder nedenstående opbygning (4. semester er det forlængede sidefagsforløb).
For studerende optaget på sidefagsuddannelsen 1.september 2005 eller derefter er der vedtaget en række overgangsordninger. På grund af udfasningen af 2000-studieordningen varierer opbygningen af hvor man har hovedfag og optagelsestidspunkt. Overgangsordningerne kan ses i kapitel 7 eller hentes som et dokument for sig på studievejledningen på Institut for Statskundskab. (Herefter er samme kasser som i nuværende studieordning)

1. semester Politologisk Grundkursus Sociologi International Politik Introducerende Metode og videnskabsteori
2. semester Økonomi Sociologi International Politik
3. semester Økonomi Almen og sammenlignende statskundskab
4. semester Politisk Teori og idehistorie Valgfag Valgfag

2.5.4 Beståelseskrav og grad

For at bestå sidefagsuddannelsen i samfundsfag kræves det for studerende indskrevet før 1.9.2004 at karaktergennemsnittet for uddannelsen skal være på mindst 6 uden oprunding, at ingen karakterer er under 5 og at prøver, der bedømmes ”bestået/ikke bestået”, skal være bestået. For studerende indskrevet pr. 1.9.2004 eller senere er kravet, at alle prøver er bestået med bedømmelsen Bestået, Godkendt eller karakteren 6 eller derover.

Sidefagsuddannelsen i samfundsfag skal, kombineret med en hovedfagsuddannelse (inden for et andet område end samfundsfag), indgå i en kandidatgrad.



Københavns Universitet