Fagelement: Politologisk/samfundsvidenskabeligt fagelement
Indhold mv.
De politologiske seminarer kan have vidt forskelligt indhold, men tilrettelægges generelt, så den studerende gennem et studiekredsorienteret forløb kan uddybe og udbygge sine kundskaber inden for politologiens centrale teoretiske, metodiske og/eller empiriske problemstillinger. Der lægges vægt på, at hele seminarholdet har samme pensum, hvilket giver mulighed for dybdegående diskussioner og fælles tilegnelse af et stofområde.
De politologiske seminarer udbydes inden for kernefagsområderne: Politisk teori og idéhistorie, Almen og sammenlignende statskundskab, Forvaltning og International politik. Inden for disse områder kan seminarer variere både i opbygning, undervisningsform og indhold, og i forhold til hvilke former for opgaver, de studerende skal udforme.
De samfundsvidenskabeligt relevante seminarer sigter mod, at den studerende selvstændigt kan uddybe og udbygge sine kundskaber inden for fagområder, der støder op til politologien som f.eks. sociologi, økonomi, jura og samfundsvidenskabelig metode. Seminarerne kan variere betragteligt i både opbygning, undervisningsform og indhold, og i forhold til hvilke former for opgaver, den studerende skal gennemføre.
Alle seminarer bidrager desuden til at styrke den studerendes skriftlige formidlingskompetencer.
Kompetenceprofil/Målbeskrivelse
Kompetenceprofilen/Målbeskrivelsen varierer fra seminar til seminar, og seminarerne varierer fra semester til semester. Det enkelte seminars kompetenceprofil/målbeskrivelse skal derfor findes i lektionskataloget (www.polsci.ku.dk) for det pågældende semester.
Omfang
Ét seminar udgør 10 ECTS.
Litteratur
Pensum udgør 1200 sider pr. seminar og er fælles for alle studerende på seminaret. Der kan dog i særlige tilfælde aftales indtil 300 sider erstatningslitteratur med underviser.
Undervisnings- og arbejdsform
Undervisningsformen på seminarer er studiekredspræget, og der kan derfor maksimalt deltage 20 studerende. Der er forhåndstilmelding, og studerende optages normalt efter studiemæssig anciennitet.
Undervisningen foregår typisk over ét semester med to timer ugentligt i hvert fag. Afvigelser både med hensyn til varighed og ugentligt timetal kan dog forekomme.
Eksamensform
Seminarer bestås ved afløsningsopgaver og aktiv deltagelse i undervisningen. Seminarer bedømmes ”Bestået/Ikke bestået”.