uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Ændringer af kandidatstudieordningen august 2004


Sidst redigeret: 31/10-2005   grafik   Udgave: 2005/2006 Samf 

 


Ændringer af kandidatstudieordningen august 2004
Denne ændring er godkendt af Dekanen for det Samfundsvidenskabelige Fakultet Tage Bild den 1. juli 2005 og har virkning fra 1. februar 2006. Ændringen har virkning for alle studerende, der er omfattet af denne studieordning.

Som nyt afsnit gælder:

Aktivitetskrav
De studerende skal overholde universitetets generelle aktivitetskrav og gennemføre kandidatuddannelsen således, at der bestås eksamener svarende til mindst 60 ECTS-points indenfor 2 år. Universitetet (studienævnet) kan dispensere fra disse krav, når der foreligger usædvanlige forhold.

Som nyt afnit 5.5 gælder (det hidtidige afsnit 5.5 udgår):

5.5 Specialet
Specialet er den afsluttende opgave på kandidatuddannelsen. Specialet, der tæller 40 ECTS-points, er en selvstændig skriftlig opgave inden for et for uddannelsens konstituerende fagområde.

Titlen på opgaven skal senest to måneder før afleveringen være indført i Studiets opgaveprotokol. Indskrivningen foretages af vejlederen, som kan være en fastansat medarbejder ved Økonomisk Institut eller en ekstern lektor. Studienævnet kan godkende, at et speciale kan vejledes af andre. Efter indskrivning kan titlen ikke ændres, uden at der foretages en ny indskrivning. Den normerede tid til udarbejdelse af et speciale er 6 måneder. Afleveres specialet ikke inden for den frist, så er der benyttet et eksamensforsøg, herefter kan aftales en ny frist på 6 måneder, hvormed det andet eksamensforsøg er benyttet. Er specialet stadig ikke afleveret har den studerende en sidste frist og et sidste eksamensforsøg. Studienævnet kan undtagelsesvist dispensere og tillade fjerde og femte gangs forsøg, såfremt der foreligger særlige forhold, jf. Eksamensbekendtgørelsens § 26, stk. 1.

For at klargøre vilkårene for udarbejdelsen af specialet og for at sikre overholdelse af de her angivne tidsfrister indgås en specialekonkrakt mellem den studerende og Økonomisk Institut. Heri angives vilkårene og betingelserne for den vejledning, som den studerende kan påregne at modtage, ligesom den studerende forpligter sig til at udarbejde specialet inden for de her angivne tidsfrister.

Specialer bedømmes af vejlederen og en ekstern censor; Studielederen kan bestemme - efter indstilling fra vejlederen - at der skal udpeges en supplerende vejleder blandt underviserne på Økonomisk Institut eller blandt de eksterne lektorer ved Økonomisk Studienævn. På samme måde kan censorformanden bestemme, at der til en opgave skal udpeges en ekstra censor. En supplerende vejleder og en ekstra censor udpeges, når faglige forhold taler herfor.

Specialer afleveres, når udarbejdelsen er afsluttet.

Efter aflevering af specialet og inden bedømmelsen afholdes et mundtligt specialeforsvar, hvis forløb indgår i den samlede bedømmelse af specialet.

Ved bedømmelsen af specialet vejer det faglige indhold tungest, men de studerendes stave- og formuleringsevne indgår også, når opgaven har været forfattet på dansk.

Regler vedr. omfang, formkrav, afleveringstidspunkter, afleveringsfrist og mundtligt specialeforsvar fremgår af Studiehåndbogen. I usædvanlige tilfælde kan Studienævnet dispensere for disse regler. Et speciale skal altid være forsynet med et resumé, der skal være forfattet på engelsk. Resuméet indgår i bedømmelsen af specialet. Den studerende kan efter eget valg skrive det øvrige speciale på dansk (eller norsk eller svensk) eller engelsk.



Københavns Universitet