uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Information om studiet


Sidst redigeret: 25/10-2010   grafik   Udgave: Åbent Universitet 2011/2012 

 


Gymnasiesidefag i Oldtidskundskab
Gymnasiesidefag i Oldtidskundskab består dels af bachelortilvalg i Oldtidskundskab (3 kurser á 15 ECTS) og dels af kandidattilvalg i Oldtidskundskab (3 kurser á 15 ECTS). Alle disse kurser udbydes på Åbent Universitet.
Efter en meritvurdering kan tidligere erhvervet kompetence indmeriteres i stedet for studie- eller fagelementer med tilnærmelsesvis det samme indhold og samme slutkompetence.
Yderligere kræver gymnasiesidefaget i Oldtidskundskab kompetence i oldgræsk sprog svarende til gymnasiets højeste niveau (A-niveau) eller Græsk 3 på Elementarkursus i græsk og latin, se særskilt program for undervisning i græsk og latin på propædeutisk niveau under Åbent Universitet. Det er en forudsætning for at gå videre med prøverne på kandidatniveau, at BA-delen af gymnasiesidefaget er bestået, inklusive propædeutisk græsk på A-niveau.

Kurserne henvender sig i første række til gymnasielærere med fag som f.eks. latin, religion, filosofi eller historie, som ønsker at opnå faglig kompetence i oldtidskundskab. Alment interesserede studerende er naturligvis også velkomne.

Efter individuel meritvurdering fastlægges en studieplan, der tager højde for den medbragte faglige profil. Det er Studienævnet som foretager denne vurdering efter indsendt ansøgning. Vedlæg omhyggelig dokumentation for eksaminer (inkl. evt. græsk-prøver) og anden faglig virksomhed, som måske kunne tænkes at give merit, for at studienævnet kan have det bedste grundlag for meritvurderingen. Anmodningen sendes til: "Saxo-Instituttet, Studienævnet, Njalsgade 80, 2300 København S". Ansøgninger om dispensationer kan indsendes til samme adresse.

Samtidig er det vigtigt hurtigt at rådføre sig med studievejleder eller faglig koordinator (Fagkoordinator_GL@hum.ku.dk) for at få afklaret, hvilke kurser du med fordel kan følge allerede fra førstkommende semester. Efter en sådan rådførsel kan tilmeldingen til kurserne foretages via Åbent Universitets sekretariat allerede før evt. afgørelse på ansøgning om meritvurderingen foreligger.

Faglig kompetence i oldtidskundskab opnås ved studiet af oldgræsk (A-niveau), det 3/4-årige BA-tilvalg i oldtidskundskab samt det 3/4-årige gymnasierettede kandidattilvalgstudie, dvs. i alt 2 årsværks studier, hvis der ikke medbringes tidligere erhvervet fagrelevant merit. Der henvises endvidere til studievejledningen, se http://oldtidskundskab.ku.dk/studievejledning/

Studieordning
Åbent Universitet anvender den samme studieordning som det ordinære universitet. Den studieordning, der undervises efter på BA-tilvalget er grundlæggende 2007-ordningen, på kandidattilvalget 2008-ordningen.

Det anbefales at man anskaffer den relevante studieordning tidligt i undervisningsforløbet. Den kan bestilles fra afdelingens sekretariat på telefon 35 32 94 59, eller ses og udprintes direkte fra nettet under det relevante fag: fagoversigt findes på www.oldtidskundskab.ku.dk



Københavns Universitet