Indhold: |
Torsdag den 1. september: Introduktion og materialeudlevering kl. 10-12
- Tirsdag d. 13. Sept.: Workshop 1
- Onsdag d. 14. Sept.: Workshop 1
- Tirsdag d. 27. Sept.: Workshop 2
- Onsdag d. 28. Sept.: Workshop 2
- Tirsdag d. 4. Okt.: Workshop 3
- Onsdag d. 5. Okt.: Workshop 3
- Torsdag d. 13. Okt.: Workshop 3
- Fredag d. 14. Okt.: Præsentation af Performance Lectures kl. 18.00-22.00
- Tirsdag d. 25. Okt.: Refleksionsseminar Kl. 10-14
Formålet med undervisningsforløbet er, at den studerende tilegner sig kompetencer til at designe, facilitere og udvikle kollektive, performative skabelsesprocesser gennem en integration af praksis og refleksion. Hensigten er at give den studerende praktisk erfaring med de forskellige dele af en kollektiv design- og udviklingsproces og konkrete procesværktøjer, samt at opøve den studerendes kompetence til refleksion over egen praksis inden for en teoretisk ramme.
Formålet er endvidere at udvikle designværktøjer til kollektive designprocesser. Kurset indgår i, og er finansieret af, universitetets undervisningsudviklingsprojekt ”Den Gode Uddannelse” og det er hensigten, at de erfaringer, som undervisningsforløbet genererer omkring kollektive designprocesser, skal samles og indgå i udviklingsprojektet. De studerende på kurset vil derfor samtidig indgå i et konkret udviklingsprojekt, der har til hensigt at udvikle formater til at implementere en designpraksis i universitetsundervisning.
Deltagerne stilles en konkret designopgave, som skal løses som gruppeprojekter. Den overordnede opgave er at skabe en Performance Lecture over et kunst- eller kulturvidenskabeligt emne, som vælges af workshopdeltagerne i samarbejde med underviserne. De studerende skal således designe et performativt ”foredrag”, som har den funktion, at det formidler og bearbejder et emne, som de studerende først skal lave research på. Undervisningsforløbet baserer sig på principper, som er udviklet omkring ”Practice-based” og ”Practice-led” Research. Forløbet er tilrettelagt som tre workshops, hver af to dages varighed, hvor der arbejdes med kollektiv skabelse af visioner, idé-udvikling og idé-udvælgelse, research, performative øvelser, materialegenerering, refleksionsrammer og strategisk processuel intervention. Herudover vil forløbet indbefatte præsentation af de færdige Performance Lectures samt et efterfølgende refleksionsseminar, hvor vi analyserer og reflekterer over selve designprocessen med henblik på at kortlægge specifikke erfaringer. Kurset retter sig derfor mod eksamensformer, hvor det er relevant at arbejde med analyser af praksisprocesser i relation til henholdsvis en kunstnerisk og en videnskabelig praksis. |