uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Modul I: Identitet og konversationsanalyse


Semesterangivelse: Efterårs kursus

 


Udgave: Efterår 2010 Hum
Årsværk: 15 ECTS
Institutter: Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab
Undervisere: Julie Askholm
Skema- oplysninger: 6 timer ugentligt i 7 uger fordelt over hele efteråret. Samlet oversigt over tid og sted for alle kurser inden for Lektionsplan for Det Humanistiske Fakultet – Efterår 2010
Skema- oplysninger:  Vis skema for kurset
Samlet oversigt over tid og sted for alle kurser inden for Lektionsplan for Det Humanistiske Fakultet Efterår 2010 Hum
Undervisnings- form: Undervisningen organiseres som 7 hele seminardage med teorioplæg om formiddagen og mere praktiske case-orienteret arbejde om eftermiddagen. Der vil typisk være to-tre ugers forberedelse til hver af de 7 undervisningsdage, som er spredt ud over hele semestret. Kurset er baseret på aktiv studentermedvirken i form af oplæg og casearbejde undervejs.
Indhold: Hvorfor er nogle politiske ledere gode til at optræde i medierne, og nogle knap så gode? Hvad er afgørende for, at vi som borgere vælger at sætte vores kryds ved netop én politikere frem for en anden? Og hvordan arbejder man som politikere med sin identitet, sin troværdighed og sit image? Dette er nogle af de spørgsmål, der stilles i fagelementet ”Identitet og konversationsanalyse”. I en hvilken som helst form for interaktion med andre mennesker etablerer, opretholder og forhandler vi identiteter ud fra forholdene, de andre tilstedeværende og ud fra selve udviklingen i interaktionen. Men hvordan kan en politiker gøre brug af forskellige identiteter til forskellige formål, og kan man lære at se igennem dette spind af personlige masker? Udgangspunktet for fagelementet er den klassiske konversationsanalyse, som afdækker generelle, systematiske træk ved den måde samtaler er organiseret på. Kurset vil i særdeleshed fokussere på nyere konversationsanalytiske studier inden for professionelle sammenhænge, hvor identitetskonstruktion forhandles ved forskellige former for offentlig fremtræden så som ved taler, interviews og debatter. Gennem forskellige øvelser udvikles de studerendes praktiske kompetencer indenfor transskription og analyse af lyd- og videooptagelser. De studerende trænes således i at give velbegrundede, kritiske vurderinger af kommunikationens forhold til afsenders strategiske mål.
Eksamensform: A: Fri mundtlig prøve med materiale B: Fri skriftlig hjemmeopgave
Kursus hjemmeside:
Bemærkninger: http://inss.ku.dk/uddannelser/studieordninger/innovationiinteraktionbatv2008.pdf/
Sidst redigeret: 6/5-2010



Københavns Universitet