STATA


Semesterangivelse: Efterårs kursus

 


Udgave: Efterår 2013 Samf
ECTS points: 5 ECTS
Punkter: 5 ECTS

Semester:

Sommerskole august 2013
Institutter: Sociologisk Institut
Studieordning: Valgfag BA+KA
Uddannelsesdel: Bachelor niveau, Kandidat niveau
Kontaktpersoner: Bella Marckmann, e-mail: bm@soc.ku.dk
Anders Rhiger Hansen, e-mail: bnd184@alumni.ku.dk
Signe Neerup Lassen
Skema- oplysninger:
Uge 32
7. august kl.13-16
8. august kl.13-16
9. august kl. 10-13

Uge 33
12. august kl.13-16
13. august kl.13-16
14. august kl.13-16
15. august kl.13-16
16. august kl.13-16

Bemærk: skemaoplysningerne er foreløbige. Ændringer kan forekomme.
Skema- oplysninger:  Vis skema for kurset
Samlet oversigt over tid og sted for alle kurser inden for Lektionsplan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Efterår 2013 Samf
Undervisnings- form: Stata undervisningen vil tage udgangspunkt i Stata 12. Studerende på Københavns Universitet kan installere programmet ved at henvende sig i IT. Vi anbefaler at du installerer det på din computer før kursusstart.
Formål: Faget er henvendt mod studerende, der har haft en kort introduktion til elementære kvantitative metoder indenfor samfundsvidenskaben, og som gerne vil lære, hvordan det kan udfoldes i statistikprogrammet Stata. Herunder studerende, der skal følge kurset ”Kvantitative metoder” på 2. semester og endnu ikke har stiftet bekendtskab med Stata.

Bemærk: Dette er ikke et statistikkursus, men en introduktion til statistikprogrammet Stata, hvor målet er at ruste dig til at foretage analyser ved hjælp af Stata.
Indhold: I ”Introduktion til Stata” lærer du at danne frekvenstabeller, klargøre data til analyser, foretage uni- og bivariate analyser og præsentere disse analyser ved brug af statistikprogrammet Stata. Udover at du får en basisviden om de mest elementære Stata kommandoer, vil du også blive i stand til på egen hånd at udforske Stata universet igennem Statas udviklede hjælpefunktion, online hjælpeværktøjer og videointroduktioner. Det er den praktiske anvendelse af Stata der er i fokus, og du skal derfor være forberedt på at kurset er øvelsestungt.

Stata bliver brugt på en lang række samfundsrelevante forskningsinstitutioner, virksomheder og arbejdspladser. Med god grund! For Stata er et program i konstant udvikling. Dets opbygning minder både om de to andre samfundsvidenskabelige statistikprogrammer; SPSS og SAS. Stata minder om SAS, med hensyn til at skrive kommandoer, men hvor Statas kommandoer (syntaks sætninger) er forsøgt mere enkle og intuitive. Derudover har Stata en veludviklet peg-og-klik funktion, som det ses i SPSS, men som i Stata fungerer bedre i kombination med syntaksen, som i Stata kaldes en do-file.
Lærebøger: Kursuslitteratur er bogen ”Stata – en praktisk introduktion” af Kim Mannemar Sønderskov, der kan anskaffes, hvis man ønsker en supplering til beskrivelsen af Statas opbygning og kommandoer udover den i undervisningen. Det er den praktiske anvendelse af Stata der er i fokus og du skal derfor være forberedt på at kurset er øvelsestungt.
Eksamensform: Til dette kursus er knyttet følgende eksamensformer:

• Aktiv undervisningsdeltagelse

Bedømmelse: Bestået/ikke bestået
Kursus hjemmeside:
Undervisnings- sprog: Kun dansk
Sidst redigeret: 8/6-2013



Københavns Universitet