uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Produktion og formidling


Semesterangivelse: Forårs kursus

 


Udgave: Forår 2013 Hum
Årsværk: 15 ECTS

Semester:

1. semester
Institutter: Medier, Erkendelse og Formidling. Afd. for Film- og Medievidenskab
Undervisere: Nalle Kirkvåg
Skema- oplysninger:  Vis skema for kurset
Samlet oversigt over tid og sted for alle kurser inden for Lektionsplan for Det Humanistiske Fakultet Forår 2013 Hum
Formål: Kurset tilbyder en unik mulighed for, i direkte samarbejde med Roskilde Festival, at udvikle og producere konkrete medieproduktioner til festivalen. Formålet er at give de studerende en virkelighedsnær og praksisbetonet introduktion til, hvad det indebærer at producere skriftlige og tværmedielle medieproduktioner til en privat virksomhed. Målet er, at man som studerende får mulighed for at omsætte teori i praksis – i samarbejde med en privat aktør.
Indhold: TVÆRMEDIEL OG SKRIFTLIG FORMIDLING & MEDIEPRODUKTION MED ROSKILDE FESTIVAL SOM SAMARBEJDSPARTNER SAMT AFTAGER

Kurset starter med et obligatorisk informationsmøde d. 13. december 2012 kl. 13.00-15.00 (i lokale 27.0.17). Her orienteres om rammer, muligheder samt evt. begrænsninger.
Semesterstart: d. 1. februar 2013.
Kurset består af forelæsninger, klasseundervisninger, studenteroplæg samt workshops. De studerende inddeles i redaktioner af 5-6 studerende. Der afholdes kurset igennem fire workshops, hvori medieproduktionerne, i tæt samarbejde med Roskilde Festival (RF), løbende kvalificeres. I den første workshop præsenteres et idekatalog med oplæg til medieproduktioner og formidlingsopgaver på en række medieplatforme. I løbet af de resterende workshops bl.a. pitcher de studerende/redaktionerne de medieproduktioner, man ønsker at påtage sig. Underviser og RF udvælger, hvilke produktioner, der bliver sat i gang. Der udvikles, i samarbejde med RF, skitser for, hvordan opgaven bedst løses, der udarbejdes opgave/problemformulering og forventningsafstemning mv. I løbet af semestret afholdes midtvejsevaluering, hvor det hidtidige arbejde præsenteres, samt får respons fra de andre studerende samt fra RF. Fjerde og sidste workshop reserveres til samtaler om, hvordan arbejdet videre skal forløbe på til deadline & eksamen, så det endelige resultat bliver mest muligt gennemarbejdet. Det er (kursus)målet, at samtlige medieproduktioner bruges som del af RF ART, dvs. formidling af kunstaktiviteterne på festivalen. Der bliver desuden mulighed for (meta)formidling af forskning, selve kurset & didaktik mv.

Yderligere oplysninger fås på det obligatoriske informationsmøde d. 13. december 2012.

Igennem kursusforløbet skal de studerende konkret omsætte teoretiske viden om ideudvikling, historieopbygning og medieformidling. De studerende skal igennem forløbet forholde sig til de konkrete aftagere af medieprodukterne og deres krav & forventninger samt holde sig inden for de (norm)rammer, som gælder for universitetet.

Undervisningen består dels af forelæsninger om centrale teorier og analysemetoder vedr. formidling, samt af øvelser og diskussioner om analyse af forskellige medier og genrer inden for formidling. På den baggrund udarbejder de studerende individuelt eller i grupper et konkret, egenproduceret medieprodukt. I løbet af kurset skal de studerende fremlægge deres foreløbige arbejder for hinanden samt evaluere konstruktivt og fremadrettet.

Hvad kan de studerende fx producere/rammer for medieproduktion:
• Skriftlig, audiovisuel, radiofonisk journalistisk formidling.
• Formidling indenfor & kampagner i sociale medier (fx Youtube, facebook, Twitter).
• Apps til formidling via mobiltlf. mm.
• Formidling af meta-budskaber (fx forskningsformidling & formidling af selve kurset).
• Pressemateriale (dansk og internationalt).
• Interviews, features, artikler mm.
• Vidensdeling ml. festivalens gæster på div. sociale medier.
• Video til web.
• Audiowalk.

Yderligere oplysninger:
• Kurset udbydes til maksimalt 60 studerende.
• Der er begrænsede muligheder for videoredigering (max. 30 pladser)!
• Alle studerende, der ikke har taget BA-uddannelsen i Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet, kan ikke benytte instituttets audiovisuelle udstyr, med mindre de gennemgår et obligatorisk introduktionskursus til udstyret (dette udbydes i uge ).

Introkurset finder sted: i uge 9, dvs. d. 25.2-1.3 (kl. 9-16 alle dage!). Mere om det på informationsmødet d. 13.12.2012.

• Kurset giver ikke i sig selv adgang til Roskilde Festival 2013. Dog kan eventuelle særlige aftaler med RF indgås om 'forlængede' projekter på RF 13. Mere herom på orienteringsmødet: torsdag d. 13.12.2012.
• Der er aftalt med RF, at der ikke formidles om musik eller vanlige journalistiske emner (fx usikker sex, nøgenløb osv.). I flg. Aftalen er alle emner for formidlingen afgrænset til Roskilde Festival ART, dvs. kunstprogrammet/aktiviteterne på RF13.
• I forhold til evt. udvikling/medieproduktion af apps fx & audiowalk, forudsættes, at de studerende selv, evt. i samarbejde med RF, indhenter nødvendig viden herom.
• Deltagelse forudsætter, at man selv medbringer egen pc/mac.
• Som studerende må der forventes et betydeligt selvstændigt arbejde – såvel individuelt som i de redaktionelle grupper, alle indgår i på kurset. Det må forventes, at der, ud over selve produktionen, også er et omfattende antal tekster og teori, der skal tilegnes, samt at dette primært forventes at foregå i de respektive redaktionelle arbejdsgrupper.
  • Desuden er der tale om et (kursus)forsøg, med henblik på endelig implementering i 2014. Også derfor har man som studerende betydelig mulighed for at påvirke kursets fremtidige konstruktion, samt for at medvirke til at udvikle det pågældende kursus.
  • Eksamensform: Medievidenskab:
    Modul 4: Medieproduktion og formidling
    Fagelement 47790316-01
    Skriftlig formidling
    Fri mundtlig sagsfremstilling med egenproduceret materiale
    7-trins-skalaen
    Ekstern censur
    Fagelement 47790317-01
    Tværmediel formidling
    Fri mundtlig sagsfremstilling med egenproduceret materiale
    7-trins-skalaen
    Ekstern censur
    Modul 8: Valgfrit emne 2
    Filmvidenskab:
    Modul 6: Valgfrit emne 2
    Kursus hjemmeside:
    Undervisnings- sprog: Kun dansk
    Sidst redigeret: 31/10-2012



    Københavns Universitet