uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Science-based archaeology 1: arkæobotanik og sedimentgeologi.


Semesterangivelse: Forårs kursus

 


Udgave: Forår 2013 Hum

Semester:

1 semester
Institutter: SAXO-Instituttet
Undervisere: Sabine Karg
Skema- oplysninger:  Vis skema for kurset
Samlet oversigt over tid og sted for alle kurser inden for Lektionsplan for Det Humanistiske Fakultet Forår 2013 Hum
Undervisnings- form: Forelæsninger. Ud over forelæsningerne vil undervisningen omfatte øvelser og ekskursioner.
Formål: Temakurset kan føre til eksamen i modul 10 eller modul 13 (2008-studieordningen), det kan være inspiration til Speciale, eller være et supplement til anden undervisning.
Indhold: Kombinationen af arkæologi og naturvidenskab er højaktuel og spiller en stor rolle i moderne arkæologi. Det stiller krav til den kommende generation af arkæologer om en god indsigt i de forskellige fag og metoders potentiale og begrænsninger. Der findes flere og flere arbejdsmuligheder for tværfaglige kandidater. Arbejdsmetoder og spændende resultater fra arkæobotanik (pollen-, phytoliter-, stivelseskorn- og plantemakrofossilanalyse), aDNA forskning, arkæokemi (isotopanalyse) og mosegeologi (sedimentologi) vil blive behandlet i forelæsninger. Desuden vil der være praktiske øvelser både i felten og i laboratoriet med fokus på sedimentbeskrivelse og plantefundbestemmelse: prøveudtagning vil foregå på en arkæologisk udgravning og i en mose, analyserne i laboratoriet.
Eksamensform: Kandidat, 2008-ordningen: De studerende afslutter kurset med aflevering af en skriftlig opgave (15 ECTS), enten som en bunden, skriftlig opgave på max. 15 sider (modul 10 – arkæologisk Tema I), eller som en fri, skriftlig opgave på max. 25 sider (modul 13 – arkæologisk Tema II).
Kursus hjemmeside:
Kursus hjemmeside: Kursushjemmesiden i Absalon
Undervisnings- sprog: Kan være på engelsk
Sidst redigeret: 29/11-2012



Københavns Universitet