uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Gammeltestamentlige helte og skurke ifølge Flavius Josefus


Semesterangivelse: Forårs kursus

 


Udgave: Åbent Universitet Teologi 2012/13
Punkter: 15 ECTS
Pris: 3000,- kr.
Varighed: Februar - maj 2013
Institutter: Afdeling for Bibelsk Eksegese
Studieordning: 2012-ordningen
Kontaktpersoner: Ph.d.-stud. Martin Friis, mfr@teol.ku.dk
Skema- oplysninger: Tirsdage kl. 15-17, vær 319
Første undervisningsdag er tirsdag den 5. februar 2013
Indhold: De gammeltestamentlige skrifter er fyldt med beretninger om store personligheder og deres bedrifter. Dette persongalleri har dog ligesom skrifterne været genstand for en lang litterær receptionshistorie. På kurset vil vi beskæftige os med et eksempel herpå, hvor vi vil undersøge, hvordan en række af de gammeltestamentlige helte (og nogle enkelte skurke og skurkagtige helte) bliver fremstillet af den jødiske historiker, Flavius Josefus (37-c.100 e.v.t.), i værket Den Jødiske Historie (la. Antiquitates Iudaicae).

Der læses udvalgte passager i uddrag på originalsproget (græsk) med støtte i en engelsk oversættelse og med inddragelse af den Masoretiske Tekst og Septuaginta, hvor det end måtte være relevant. Klassiske helteforestillinger i antikken såvel som i nyere tid vil også blive inddraget til belysning af skildringerne i værket. Ved første undervisningsgang præsenteres et tematisk anlagt og fleksibelt undervisningsforløb, der kan tilrettelægges nærmere efter de studerendes egne ønsker.

Kurset er berammet som et specialiseringsfag og ligeledes udbudt under Åbent Universitet, og kan derfor danne grundlag for udfærdigelsen af en skriftlig opgave på bachelorniveau (10-12 normalsider på baggrund af 400-500 normalsiders litteratur) og på kandidatniveau samt på Åbent Universitet (12-15 normalsider på baggrund af 500-750 normalsiders litteratur).
Tilmelding: ÅU-ansøgningsskema
Ansøgningsfrist for Åbent Universitet: 15. januar 2013
Eksamensform: Kravene for emnekursus er: a) aktiv deltagelse (75% af afholdte timer dokumenteret ved protokol); b) pensum i et omfang af 1200-1500 sider; c) udarbejdelse af en skriftlig hjemmeopgave, der har et omfang af ca. 12-15 sider og baseres på 500-750 sider litteratur efter aftale med faglæreren. Opgavebesvarelsen bedømmes af læreren. Der gives bedømmelsen Bestået/Ikke bestået.
Kursus hjemmeside:
Sidst redigeret: 14/1-2013



Københavns Universitet