Bachelorprojekt i fysik


Semesterangivelse: Efterårs kursus Kurset giver 15 ETCS point

 


Udgave: Efterår 2012 NAT
Point: 15,0
Fagområde: fys

Semester:

3. år
Uddannelsesdel: Bachelor niveau
Undervisnings- periode: To blokke på halv tid eller en blok på hel tid. Valget aftales ved projektstarten mellem deltager(e) og vejleder(e) og fungerer samtidig som bindende tilmelding til eksamen i eksamensperioden for projektets sidste blok herefter benævnt projektets eksamensperiode. Framelding af projektet i sin helhed kan ske til og med uge 4 for 1 bloks projekter og uge 9 for 2 bloks projekter uden sanktioner. For sen framelding registreres som et eksamensforsøg med resultatet ”udeblevet”.
Undervisnings- form: Selvstudium under vejledning af en projektansvarlig intern vejleder og evt. andre interne og/eller eksterne vejledere. Du kan lave bachelorprojektet alene eller arbejde sammen med andre studerende i en gruppe på maksimalt fire personer. Du kan lave bachelorprojektet hos en forskergruppe på NBI eller udenfor, men der skal altid være en intern vejleder (det vil sige en person, som er ansat på eller tilknyttet NBI) tilknyttet bachelorprojektet. Den interne vejleder skal sørge for, at de formelle retningslinier i forbindelse med bachelorprojektet bliver overholdt og fungerer også som eksaminator.Til hvert projekt knyttes en intern vejleder, der godkender, at projektet ligger inden for de(t) fagområde(r), i hvilke(t) de(n) studerende ønsker at opnå en bachelorgrad.
Formål: Bachelorprojektet afslutter bacheloruddannelsen og har til formål at give dig evnen til at arbejde selvstændigt med en større problemstilling inden for et eller flere af de fysiske fagområder. Det betyder, at du skal formulere en problemstilling, arbejde metodisk, inddrage relevant teori, demonstrere analytiske færdigheder samt diskutere resultatet.
Indhold: Bachelorprojektet er et teoretisk, eksperimentelt, observationelt og/eller numerisk projekt i et af de fysiske fagområder. Bachelorprojektet skal resultere i en projektrapport, som skal indeholde et resumé på såvel engelsk som dansk. Resuméet er en del af projektet og indgår i den faglige bedømmelse på lige fod med alle andre dele(jf. EB § 27 stk. 1.13).
Tilmelding: Bindende tilmelding til bachelorprojekter skal foretages hos Gitte Michelsen gittem@fys.ku.dk, D210, HC Ørsted Instituttet. Dette skal gøres senest i starten af den blok, hvor projektet påbegyndes. For at man skal kunne få en specialisering i et bestemt fagområde på sit bachelorbevis i de fysiske fag, skal man have bestået bachelorprojektet i det rette fagområde og have bestået de relevante kurser indenfor fagområdet. Det skal derfor oplyses ved tilmeldingen til bachelor projektet og når karakterbladet udfyldes hvilket af følgende fagområder bachelorprojektet skal høre ind under: a. Fysik b. Astronomi c. Biofysik d. Geofysik e. Meteorologi Hvis der ikke er tilknyttet et fagområde til bachelorprojektet, vil det automatisk blive tilskrevet Fysik For hvert projekt, skal vi have: 1. Deltagernes navne og personnumre 2. Projektets titel 3. Vejleder(e) på projektet - for eksterne projekter, skal der også være en vejleder fra NBI. 4.Information om hvorvidt projektet udføres over en eller to blokke. 5.Information om hvilket fagområde bachelorprojektet skal høre under. Har I vanskeligheder ved at finde på et projekt eller finde en vejleder, kan I kontakte projektkoordinatoren Erik Johnson, D306, HCØ, tlf. 3532 0464 email: johnson@fys.ku.dk.
Faglige forudsætninger: Bachelorprojektet er et 3. års fagelement med de krav om faglig viden og selvstændighed som stilles på det niveau (jf. Uddannelsesbekendtgørelsen § 14 stk. 5).
Formelle krav: Det er et krav at projektet først kan påbegyndes når alle deltagere har bestået mindst 120 ECTS-point.(jf. UB § 16 stk. 5).
Eksamensform: Ordinær eksamen: Senest ved fristen angivet under ”Bemærkninger” skal der afleveres en projektrapport. Ved manglende eller for sen aflevering gives karakteren ”udeblevet”. Ved rettidig aflevering afholdes i projektets eksamensperiode en afsluttende 30-60 minutters individuel mundtlig eksamen uden forberedelse baseret på hele projektrapporten. Eksamen indledes med et 10-20 minutters oplæg fra eksaminanden, hvorefter eksaminator og censor stiller spørgsmål i projektets område. Der gives karakter med medvirken af en ekstern censor. Reeksamen: Hvis den ordinære eksamen eller 1. reeksamen ikke bestås tilmeldes man automatisk til reeksamen i eksamensperioden for den efterfølgende blok, som herefter er projektets eksamensperiode. Eksamensformen er den samme som ved ordinær eksamen. Til reeksamen kan der afleveres en revideret version af den oprindelige projektrapport eller den oprindelige rapport kan genafleveres. Hvis den 2. reeksamen ikke bestås udmeldes man af studiet medmindre der inden to uger er søgt dispensation til en 4. eksaminering efter reglerne for sådanne.
Kursus hjemmeside:
Bemærkninger: Studienævnet kan under særlige omstændigheder som fx udlandsophold dispensere, så omfanget bliver mellem 10 og 20 ECTS-point per deltager (jf. UB § 16 stk. 3 og § 67 stk. 2.5). Projektomfang og sprog: Omfanget af projektrapporten forventes at være på ca. 15 sider plus 5 sider per deltager. Den må dog ikke overskride 35 A4-sider med normal skriftstørrelse (excl. bilag). Resumeet - på både dansk og engelsk -udgør ca. en side. Rapportens sprog aftales med vejleder. Rapportaflevering Der skal afleveres tre kopier af rapporten. Ved grupperapporter skal der samtidig afleveres en erklæring, hvoraf det fremgår, om det er en fælles rapport, eller om de enkelte deltageres bidrag er identificeret i rapporten. Projektrapporten afleveres senest fredag kl. 12 i den 6 undervisningsuge i anden blok af projektforløbet ved forløb over 2 blokke. De almindelige regler for afmelding til eksamen gælder med ny eksamen til følge. Man kan dog ved afmelding senest i mellemugen mellem de to blokke flytte færdiggørelsen én og kun én blok. Dette kræver accept af vejlederen. I blok 1 er afleveringsdagen fredag den 14. oktober. I blok 2 er afleveringsdagen fredag den 6. januar 2012. Rapporten afleveres til Gitte Michelsen (gittem@fys.ku.dk), kontor D210 på H.C. Ørsted Instituttet. Hvis man ønsker at lave sit bachelorprojekt på fuld tid i en blok skal rapporten afleveres fredag i 8. undervisningsuge. I blok 1 er dette fredag den 4. november 2011. I blok 2 er det fredag d. 20. januar 2012. Arrangement af mundtlig eksamen Det er vejlederne der skal finde tidspunkt og sted for samt arrangere bedømmelsen og den mundtlige præsentation. Det er også vejlederen, der skal finde en censor
Sidst redigeret: 29/4-2012



Københavns Universitet