uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Virksomhedsprojekt i Idræt


Semesterangivelse: Forår og Efterår

 


Udgave: Efterår 2012 NAT
Punkter: 15 ECTS-point per deltagende studerende.
Fagområde: andet
Varighed: To blokke på halv tid eller en blok på hel tid.
Uddannelsesdel: Bachelor niveau
Undervisnings- form: Selvstudium under vejledning. Der skal være en projektansvarlig intern vejleder, som skal være ansat ved det Naturvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. Der skal også være en ekstern vejleder/kontaktperson som skal være ansat i samarbejdsvirksomheden. Uddannelser, der afholdes i samarbejde med andre fakulteter, er dækket af en uddannelsesaftale, der tillader brug af interne vejledere fra institutter på andre fakulteter.
Formål: Virksomhedsprojektet skal give den studerende
a. Erfaring med anvendelse af faglige teorier og metoder i praksis.
b. Forståelse af sit fag i en erhvervsmæssig sammenhæng udenfor universitetsmiljøet.
c. Forståelse for en arbejdsplads / organisationskultur udenfor universitetsmiljøet.
d. Erfaring i samarbejde med andre faggrupper udenfor universitetsmiljøet.
Indhold: Efter aftale. Virksomhedsprojektet skal resultere i en projektrapport bestående af to dele hver af et omfang på ca. 7,5 ECTS-point senest på slutdatoen fastsat i virksomhedsprojektkontrakten. Del 1 (max 10 sider) skal beskrive virksomhedens organisation, de arbejdsmetoder der er anvendt, de kompetencer som har været nødvendige for at gennemføre forløbet, og hvorvidt de er erhvervet i løbet af det hidtidige studie eller ej. Del 2 (max 20 sider) skal omhandle det faglige resultat af projektet. Del 1 sendes i kopi til studienævnet. Virksomhedsprojektet skal udføres uden for universitetsmiljøet (jf. Uddannelsesbekendtgørelsen § 18 og § 67 stk. 2.8) og skal være ulønnet.
Faglige forudsætninger: Virksomhedsprojektet er et 3. års fagelement med de krav om faglig viden og selvstændighed som stilles på det niveau (jf. Uddannelsesbekendtgørelsen § 16 stk. 5).
Formelle krav: Projektet kan først starte når der foreligger en godkendt virksomhedsprojektkontrakt.
Eksamensform: Ordinær eksamen: Afsluttende 30 minutters individuel mundtlig eksamen uden forberedelse baseret på projektrapporten. Eksamen indledes med et 10 minutters oplæg fra eksaminanden, hvorefter eksaminator (den interne vejleder) og censor stiller spørgsmål i projektets område. Der gives bestået/ikke bestået med intern censur.
Reeksamen: Samme som ordinær eksamen. Til reeksamen kan der afleveres en revideret version af den oprindelige projektrapport eller den oprindelige rapport kan genafleveres.
Kursus hjemmeside:
Bemærkninger: Projektet kan udføres enkeltvis eller i grupper på op til fire studerende, men der udarbejdes altid en individuel rapport.
For at kunne påbegynde et virksomhedsprojekt i den ønskede blok, skal der ved blokstart foreligge en af Studienævnet godkendt aftale angående virksomhedsprojekt. Dette kræver ofte en del forarbejde, så det anbefales at starte planlægningen af et virksomhedsprojekt i god tid.
Ansøgningen om forhåndsgodkendelse skal omfatte selve aftalen angående virksomhedsprojekt og en uddybende projektbeskrivelse (1-1½ side), som den studerende har udarbejdet i samarbejde med den interne vejleder og kontaktpersonen i virksomheden. Projektbeskrivelsen beskriver projektet med hvad der måtte indgå af del-projekter samt andre større eller mindre driftsopgaver (deltagelse i medarbejdermøder etc.). Desuden skal den studerende kort beskrive, hvilken faglig vinkel virksomhedsprojektet har, og hvilke gennemførte kurser, der tænkes at udgøre en basis for virksomhedsprojektet.
Det forudsættes, at den studerende arbejder fuld tid med projektet/rapportskrivning i hele aftaleperioden.
Yderligere oplysninger om virksomhedsprojekter, forhåndsgodkendelse mv. kan ses på uddannelsens hjemmeside her uddannelseshjemmesiden her eller fås ved henvendelse til SCIENCE Studie- og Karrierevejledning her
Sidst redigeret: 29/4-2012



Københavns Universitet