uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Processpil i Immaterialret


Semesterangivelse: Efterårs kursus

 


Udgave: Jura Kandidatuddannelsen 2012/2013
Punkter: 10 ECTS

Semester:

Efterår 2012
Kontaktpersoner: Anja Ritto Kraiberg Knudsen (arkk@jur.ku.dk)

Andre undervisere: NN
Undervisnings- periode: Processpillet afvikles i efterårssemesteret 2012 (nærmere info følger senere).

Undervisnings- form: Deltagerne deles op i antal hold bestående af højest 4 deltagere. Hvert hold får udpeget en vejleder. På kursets første dag udleveres en case i form af en (fiktiv) sag om krænkelse af en eller flere immaterialrettigheder. Holdene repræsenterer sagens parter, og det er deres opgave at forberede sagen til den mundtlige forhandling (voldgift). Der skal undervejs i dette forløb udveksles skrifter to gange. Holdene repræsenterer ved den første skriftveksling den ene part og ved den anden skriftveksling den anden part. Alle hold får således lejlighed til at repræsentere begge sider i tvisten. Alle hold procederer sagen mundtligt. På baggrund af skriftvekslingen og den mundtlige procedure udpeges et vinderhold, som mødes med de hold, som deltager fra de øvrige lande i finalen. Der kræves i både den skriftlige og den mundtlige fase en betydelig og selvstændig arbejdsindsats fra deltagerne, en evne til at indgå i et samarbejde og en meget høj grad af arbejdsdisciplin.

Formål: Det er formålet med processpillet at udbygge deltagernes kendskab til immaterialret og at bibringe dem en forståelse for immaterialretsprocessen. I processpillet deltager hold fra de øvrige nordiske lande, og det er således desuden hensigten at styrke deltagernes forståelse for immaterialrettens internationale – især nordiske – baggrund og at skabe faglige og sociale bånd mellem jurastuderende fra de nordiske lande.

Indhold: Deltagerne repræsenterer parterne i en fiktiv retstvist. Det påhviler deltagerne at identificere de retlige spørgsmål, som sagen involverer, og at skaffe relevant baggrundsmateriale, idet sagsakterne primært vil indeholde faktuelle oplysninger og referencer til lovgivning. m.v. Hvert hold vil få udpeget en vejleder, som primært ville skulle bistå holdet med at skære sagen til. Holdene vil kunne benytte fakultetets tekniske og lokalemæssige faciliteter, dvs. bibliotek og moot court salen.

Kompetence- beskrivelse: Målbeskrivelse for NIR-processpillet i immaterialret
Eksamen tager udgangspunkt i processkriftet, som holdet har indleveret, samt de retlige problemstillinger, som casen berører. Den studerende kan kun få spørgsmål inden for emner, som er relateret til casen og processkriftet, dvs. den studerende må ikke få spørgsmål om generelle problemstillinger, der ikke er centralt for casen eller processkriftet.

Fagets mål er, at den studerende skal kunne:

- Redegøre for de væsentligste problemstillinger i årets case og kunne forklare og reflektere over de juridiske implikationer, både mht. argumenter for og imod.
- Identificere relevante immaterialretlige problemer samt anvende relevante regler og juridiske principper inden for immaterialretten.
- Kombinere forskellige faglige indfaldsvinkler i forbindelse med analysen og træffe fagligt begrundede valg for løsningen
- Identificere konkrete immaterialretlige problemstillinger og relatere dem til national og international immaterialret på en måde, der viser overblik, indsigt og en forståelse for detaljer.
- Forklare samspillet mellem dansk immaterialret, de globale konventioner og harmoniseringsprocessen på EU-plan samt de særlige fagspecifikke problemstillinger, der er del af årets case.
- Formidle og formulere sin viden og argumentation fagligt og sprogligt korrekt på en struktureret og sammenhængende måde
- Inddrage processkriftet i den mundtlige fremstilling, dels for at underbygge de fremførte argumenterne, dels for at gøre opmærksom på relevante detaljer.
Tilmelding: Deadline for ansøgninger: Tirsdag den 15. maj 2012, kl. 12:00. Ansøgninger sendes til Processpilskoordinator Anja Ritto Kraiberg knudsen (e-mail: arkk@jur.ku.dk ).

I forbindelse med tilmeldingen vedlægges en kort (maks. 1 side) ansøgning. Som bilag vedlægges karakterudskrift. Deltagerantallet er maks. 16 og deltagerne udvælges på baggrund af deres ansøgning, faglige evner og interesse for faget.

Informationsmøde afholdes mandag den 7. maj 2012, kl. 16-17 hos advokatfirmaet Horten, Philip Heymann Alle 7, 2900 Hellerup

Eksamensform: Eksamen er mundtlig og tager udgangspunkt i de retlige problemstillinger, som sagen har involveret. Eksamen giver 10 ECTS. Alle kursusdeltagere, som har deltaget i udarbejdelsen af processkrifter, går til eksamen i faget, hvis vejleder vurderer, at arbejdsindsatsen er tilfredsstillende.

Kursus hjemmeside:
Kursus hjemmeside: Yderligere informationer er tilgængelige på hjemmesiden http://processpil.dk/
Bemærkninger: Det er en betingelse for at deltage, at man har bestået kurset i immaterialret eller Intellectual Property Law in an International Context eller kan dokumentere en tilsvarende viden opnået på anden måde eksempelvis, men ikke udelukkende, ved studieophold i udlandet. Det skriftlige materiale foreligger på engelsk og processkrifter skrives på engelsk. I den udstrækning, der deltager finske hold i konkurrencen, foregår de mundtlige forhandlinger på engelsk. De foregår ellers på dansk (for danske hold og ellers på det nationale sprog).

Pensum: Eksamen er baseret på casen og de processkrifter, som holdene selv har lavet.
Sidst redigeret: 19/11-2012



Københavns Universitet