uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Entrepriseret (Byggeret)


Semesterangivelse: Efterårs kursus Kurset udbydes i skemagruppe C2

 


Udgave: Jura Kandidatuddannelsen 2012/2013
Punkter: 10 ECTS = 1/6 årsværk
Skemagruppe: C2

Semester:

Efterår
Uddannelsesdel: Kandidat niveau
Kontaktpersoner: Fagansvarlig: Ole Hansen
Andre undervisere: Ekstern lektor, advokat Bo Schmidt Pedersen
Skema- oplysninger:  Vis skema for kurset
Samlet oversigt over tid og sted for alle kurser inden for Lektionsplan for Det Jurdiske Fakultet (kandidat) Jura Kandidatuddannelsen 2012/2013
Undervisnings- periode: Hver onsdag 15-17 og mandag 15-17 ulige uger
1. undervisningsdag: Onsdag d. 5. september 2012
Formål: Igennem kurset indføres deltagerne i byggeriets kontraktretlige regulering med udgangspunkt i AB92 og ABR89. Kurset giver deltagerne mulighed for at vurdere de omfattende kontrakt- komplekser, der anvendes i forbindelse med indgåelse af rådgivnings- og entrepriseaftaler, herunder nye samarbejdsformer indenfor området.
Indhold: Kurset indledes med en beskrivelse af byggeriets organisationsformer og de kontraktpartnere, der er involveret i byggeprocessen. Derefter gennemgås pensum centreret om to hovedemner:
1. ABR89 med fokus på honorering, rådgiverens ansvar samt udskydelse/standsning. De relevante regler i ABR 89 gennemgås og relevant praksis inddrages.
2. AB92. Entrepriseaftalens indgåelse, bestanddele og fortolkning gennemgås på baggrund af AB 92 (Almindelige betingelser for arbejder og leverancer). Problemerne i forbindelse med arbejdets udførelse, samvirkereglen, bygherrens ændringsret samt risikoen for problemer med jordbundsforhold belyses. Misligholdelsen af entrepriseaftalen belyses med hovedvægt på regulering af a) forsinkelsesansvar, fristforlængelse, dagbodordning m.v., og b) ansvar i forbindelse med mangler ved arbejdets udførelse og anvendte materialer.
Emnerne belyses ved kontrakteksempler, doms- og voldgiftspraksis. I forbindelse med gennemgangen af de to hovedemner vil forskellige entre- priseformer og byggeriets finansiering blive belyst. Herunder vil Almindelige Betingelser for Totalentreprise (ABT 93) blive omtalt.
Kompetence- beskrivelse: Fagets mål er, at den studerende skal kunne:
- Redegøre for entrepriseretten og rådgiverretten særegenheder i forhold til almindelig obligations- og ejendomsret.
- Redegøre for byggeriets parters retsstilling i de forskellige samarbejdsformer, der findes og kunne forklare og reflektere over forskelle og ligheder mellem de forskellige samarbejdsformer og mellem rådgivere, bygherrer og entre- prenører.
- Forklare samspillet mellem byggeriets parter i projekterings- og udførelses- fasen og diskutere styrker og svagheder i dette samspil.
- Identificere relevante bygge- og udbudsretlige problemer og retlige argumenter ud fra konkrete problemstillinger.
- Placere konkrete problemstillinger i en byggeretlig sammenhæng på en måde, der viser overblik og indsigt.
- Analysere komplekse byggeretlige problemstillinger, argumentere for forskellige begrundede løsninger og foretage en kritisk afvejning af de retlige argumenter.
- Kombinere forskellige faglige indfaldsvinkler i forbindelse med analysen og træffe fagligt begrundede valg for løsningen.
- Formidle og formulere sin viden og argumentation fagligt og sprogligt korrekt på en struktureret og sammenhængende måde
Eksamensform: Mundtlig eksamen på baggrund af synopsis, 20 minutter
Eksamen: 14. - 18. januar 2013 (vejl. periode)
Kursus hjemmeside:
Bemærkninger: Kapitel 1 i Entrepriseret og i ABR89 bedes læst, jf. det angivne "Pensum".
OBS!Entrepriseret og byggeret udelukker hinanden, du kan derfor i dit studieforløb kun følge og blive eksamineret i et af disse. kap. 4 pkt. 3-5 og kap. 9-10. •Michael Gjedde-Nielsen/Hans Lykke Hansen, ABR89, 2. udg., hele bogen undtagen kap. 4.
Pensum:
•Hans Henrik Vagner, Entrepriseret, 4. udg., hele bogen undtagen kap. 4 pkt. 3-5 og kap. 9-10.
•Michael Gjedde-Nielsen/Hans Lykke Hansen, ABR89, 2. udg., hele bogen undtagen kap. 4.
Undervisnings- sprog: Kun dansk
Sidst redigeret: 20/4-2012



Københavns Universitet