Mål
De politologiske fag sigter mod, at den studerende selvstændigt kan uddybe og udbygge sine kundskaber indenfor politologiens centrale teoretiske, metodiske og empiriske problemstillinger. De politologiske fag udbydes indenfor kernefagsområderne: Politisk teori og idéhistorie, almen og sammenlignende statskundskab, forvaltning og international politik.
De samfundsvidenskabeligt relevante fag sigter mod, at den studerende selvstændigt kan uddybe og udbygge sine kundskaber indenfor fagområder, som støder op til politologien.
Undervisning
Undervisningen i de politologiske og samfundsvidenskabelige fag foregår typisk over ét semester med to timer ugentligt i hvert fag. Afvigelser både med hensyn til varighed og ugentligt timetal kan dog forekomme.
Et udbudt fag kan have form af et seminar. Undervisningsformen er her studiekredspræget, og der kan maksimalt deltage 20 studerende i et seminar. Der er forhåndstilmelding til seminarer, og studerende optages normalt efter studiemæssig anciennitet. Seminarer er forbeholdt studerende på kandidatniveau.
Studienævnet kan for det enkelte udbudte fag fastsætte begrænsninger i forhold til hvilke studerende, der kan deltage i undervisningen, ligesom det kan fastsætte begrænsninger i forhold til hvilke slags eksaminer, faget kan bruges til. Sådanne begrænsninger vil dog så vidt muligt fremgå af lektionskataloget.
Eksamen
Udbudte fag kan, med undtagelse af seminarer, afsluttes med synopsiseksamen eller fri opgave. Indenfor fagbeskrivelsens rammer sammensætter den studerende frit petitum, og petitum danner alene eller sammen med petita fra samme eller andre udbudte fag grundlag for eksamen. Petitum skal godkendes af underviser, og indleveres til den i eksamensplanen fastsatte frist, for at kunne danne grundlag for eksamen.
For fag, der er udbudt som seminar, er der fælles pensum, idet der dog i særlige tilfælde kan aftales erstatningslitteratur med underviser. Seminarer bestås ved afløsningsopgaver og aktiv deltagelse i undervisningen jf. afsnit 4.2.3.