uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

5 Studieordningen for kandidatuddannelsen


Sidst redigeret: 28/9-2005   grafik   Udgave: 2005/2006 Samf 

 


5 Studieordningen for kandidatuddannelsen
Uddannelsens formål
Kandidatuddannelsens formål er i overensstemmelse med uddannelsesbekendtgørelsen at sikre de studerende mulighed for fortsat dygtiggørelse og specialisering inden for økonomisk og statistisk teori og anvendelse og for at beskæftige sig med andre samfundsvidenskabelige discipliner.

Kandidatuddannelsen er normeret til to år og består af syv eller otte kandidatfag (herunder de i BA-studieordningen omtalte kategori 1-fag), to eller tre økonomiske øvelser og et afsluttende speciale. Der er mulighed for at få afløsning for nogle af de otte enkeltprøver i form af enten afløsningsopgaver eller ved deltagelse i et eller flere frie seminarer. Se nærmere herom under beskrivelserne af disse undervisningsformer.

Optagelse på kandidatuddannelsen kræver:

En bestået BA-uddannelse i økonomi eller tilsvarende, jf. oplysningerne i Meritkataloget

Det er ligeledes en betingelse for optagelse på kandidatuddannelsen, at den studerende har faglige forudsætninger, der modsvarer dem, der opnås ved gennemførelse af BA-uddannelsen i økonomi ved Københavns Universitet. Disse regler er beskrevet nærmere i Studiehåndbogens merit-katalog.

Studienævnet kan dispensere for disse optagelseskrav, hvis særlige forhold taler herfor.

Oversigt over kandidatstudiet

Fag Bedømmelse ECTS-vægt
Kandidatudannelsen

8 kandidatfag / frie seminarer og
2 økonomiske øvelser

eller

7 kandidatfag /frie seminarer og
3 økonomiske øvelser


Speciale

s / 100 eller m
øvelse



s / 100 eller m
øvelse


Speciale

8*8
2*8

eller

7*8
3*8


40

Kandidatuddannelsens vægt 120
Den samlede vægt af BA- og kandidatuddannelserne 300

I ovenstående er anvendt følgende notation: s / 100 eller m betyder, at der enten afholdes skriftlig eksamen, hvor 100 pct. af opgaverne underkastes ekstern censur eller der afholdes mundtlig eksamen med ekstern censur. Enkelte stærkt beregningsorienterede fag på kandidatstudiet evalueres med bestået/ikke bestået på baggrund af et antal obligatoriske hjemmeopgaver eller lign. Øvelse betyder, at den mundtlige præstation bedømmes af undervisere, at den skriftlige del ligeledes bedømmes af undervisere, og at der efter censorformandens bestemmelse udtages en stikprøve af de skriftlige fremstillinger, som underkastes ekstern censur; den samlede karakter bestemmes som et simpelt gennemsnit af de to delkarakterer. speciale betyder, at afhandlingen bedømmes af vejlederen og en ekstern censor. Studielederen kan bestemme, at der, hvis faglige hensyn taler herfor, skal udpeges én 2. læser (en underviser, der deltager i afhandlingens bedømmelse), og censorformanden kan bestemme, at der, hvis faglige hensyn taler herfor, skal udpeges en supplerende censor. Med enkelte undtagelser, som fremgår af Studiehåndbogen, bedømmes alle her omtalte prøver med 13-skalaen. Ved beregning af karaktergennemsnit for kandidatuddannelsen benyttes de angivne ECTS-vægte. Mindst 2/3 af evalueringerne (målt ved ECTS-vægte) skal være bedømt efter 13-skalaen.

På kandidatuddannelsen skal opnås i alt 56 eller 64 ECTS-points i kandidatfag, ved deltagelse i frie seminarer eller udarbejdelse af afløsningsopgaver; hvert kandidatfag vægtes normalt med 8 point - enkelte fag vægter dog 4 ECTS-points. Der skal opnås 16 eller 24 ECTS-points ved deltagelse i to eller tre økonomiske øvelser og 40 ECTS-points ved udarbejdelse af speciale.

Opmærksomheden henledes på bestemmelsen om blokdispensationer, se § 4 ovenfor.

Valg af fag
Blandt de syv eller otte fag (herunder frie seminarer) på kandidatstudiet må højst vælges fem nabofag, som er betegnelse på fag eller seminarer, der hvad angår indhold og metode ligger noget fra studiets økonomisk- og statistisk-teoretiske kerne. I forbindelse med oprettelse af frie seminarer og ved meritoverførsler skal der tages stilling til, om et fag er nabofag eller ej. Der fremgår af Studiehåndbogen, hvilke fag, der henregnes til denne kategori.

Antal deltagere ved undervisningsforløb
Økonomisk Studienævn kan fastlægge regler for det minimale og maksimale antal deltagere i et givent undervisningsforløb. Opnås ikke det minimale deltagertal ved undervisningen, aflyses denne. Overstiges det maksimale deltagertal, så begrænses deltagertallet ved hjælp af en på forhånd annonceret rationeringsmekanisme.

Merit
Økonomisk Studienævn kan godkende, at visse af elementerne kan erstattes af fag taget ved andre uddannelsesinstitutioner, herunder udenlandske universiteter. Når studerende ønsker at deltage i sådanne forløb, skal der søges forhåndsgodkendelse for meritoverførsel hos Studienævnet. Ved meritoverførsel fra danske uddannelsesinstitutioner overføres karaktererne, når 13-skalaen har været anvendt. Antallet af karakterer, der benyttes ved udregningen af det samlede gennemsnit, reduceres med fag, hvori der ikke er givet karakter efter 13-skalaen. Der henvises i øvrigt til Meritkataloget.

Undervisningen
Fagenes indhold og omfang og de anvendte undervisningsformer er beskrevet i Studiehåndbogen, men der gælder frie rammer for de anvendte undervisningsformer, som ofte kan aftales mellem lærer og studerende.



Københavns Universitet