uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

2.6. Sidefagsstudiet


Sidst redigeret: 12/10-2005   grafik   Udgave: 2005/2006 Samf 

 


2.6. Sidefagsstudiet
Sidefag i økonomi
Sidefagsordning i Økonomi er blevet godkendt i Undervisningsministeriet, og giver undervisningskompetence til erhvervsøkonomi i gymnasiet.

Formål og bevæggrunde for oprettelsen
At etablere en kort, supplerende uddannelse i økonomi for studerende, der allerede har et hovedfag eller lignende. Sidefagsundervisningen vil foregå sammen med de økonomistuderende i den indre by. Det betyder, at undervisningen gives på de samme betingelser og pensumgrundlag, der gælder for økonomistuderende. Meritoverførsler til sidefagsstudiet er ikke mulige.

Adgangsbetingelser
Deltagerne skal opfylde adgangskravene til økonomistudiet. Der kræves B-niveau i matematik samt et gennemsnit fra en adgangsgivende eksamen på mindst 8,0. Det er dog muligt at blive optaget med et gennemsnit på mindst 7,5, hvis man enten har 9,0 i gennemsnit i matematik eller består en prøve efter et suppleringskursus i matematik. Er betingelserne ikke opfyldt, er der mulighed for at søge dispensation.

Der er to ansøgningsfrister om året; for forårssemestret er fristen den 15. januar og for efterårssemestret er fristen 15. august. Ansøgningen afleveres eller sendes til Studievejledningen for Økonomi, så den senest er fremme på dagen for fristens udløb. Ansøgninger, der er indsende efter fristens udløb, vil ikke blive taget i betragtning.

Varighed
Gennem sidefagsordningen skal man læse sammenlagt 90 ECTS med mulighed for yderligere 30 ECTS i forbindelse med gymnasiepædagogikum. Sidefagsordningen er et afsluttende forløb. Man skal desuden have bestået første år af sin videregående uddannelse for at kunne blive optaget på sidefag i økonomi. Dog skal datalogistuderende være opmærksomme på, at der hos dem gælder særlige regler. Mere information om dette kan fås hos Datalogisk Studienævn.

Økonomistudiets opbygning under 2005 studieordningen:
 

1. år, 1.semester

  Økonomiske principper 1 Samfundsbeskrivelse 1 Matematik 1 Erhvervsøkonomi
Antal timer        
ECTS-point 6 8 7 12


 

1. år, 2.semester

  Økonomiske principper 2 Samfundsbeskrivelse 2 Matematik 2 Økonomisk Historie
Antal timer        
ECTS-point 6 6 7 8


 

2. år, 1.semester

  Makroøkonomi 1 Mikroøkonomi 1 Kvantitative Metoder 1 Videnskabsteori Valgfag
Antal timer          
ECTS-point 6 6 8   4


 

2. år, 1.semester

  Makroøkonomi 2 Mikroøkonomi 2 Kvantitative Metoder 2 Tværfaglig semesteropgave Valgfag
Antal timer          
ECTS-point 6 6 8 5 4


 

3. år

  Makroøkonomi 3 Økonometri 2 Mikroøkonomi 2 Valgfag Valgfag Valgfag
Antal timer 2 (2) 2 (2) 2 (2) - - -
Antal semestre 1 2 1 1 1 1
ECTS-point 7 7 8 8 8 8


Valgfagene skal vælges blandt nedenstående fag, hvor kategori 1 fag er tilknyttet BA-uddannelsen, og kategori 2 fag er tilknyttet kandidatuddannelsen:

Kategori 1 fag
- Økonomisk Historie, valgfag (2,3,k)
- Videregående matematik (2,3,k)
- Årsregnskab og regnskabsanalyse (2,3,k)
- Videnskabsteori (2,3,k)
- Operationsanalyse (2,3,k)
- Industriøkonomi (3,k)
- Økonomisk politik (3,k)
- International økonomi (3,k)
- Udviklingsøkonomi (3,k)
- Prioritering og styring (3,k)
- Virksomhedsfinansiering og incitamenter (3,k)
Udvalgte kategori 2 fag
- Socialpolitik (3,k)
- Forvaltningsret (3,k)
- Erhvervsret (3,k)
- Sociologi (3,k)
- Organisationsteori (3,k)
- Forvaltningslære (3,k)
- Datamatik 1 (3,k)
- Datamatik 2 (3,k)


Valgfagene foregår som enten 4 forelæsningstimer eller 3 forelæsningstimer + 2 øvelsestimer. Valgfagene indbringer hver 8 ECTS.
Der kan opnås dispensation til at følge andre fag på økonomistudiet efter en vurdering af den studerendes samlede studieforløb.

Sidefagsstruktur
Alle kan uden videre vælge blandt fagene markeret med sort farve, videnskabsteori samt de udvalgte kategori 2 fag fra kandidatstudiet. Vælger man Datamatik I, skal man være i besiddelse af basale IT-færdigheder. Vælger man Datamatik II, skal man have gennemført kurset Datamatik I eller tilsvarende.
Hvis man ønsker fag markeret med en lysere farve skal studieprogrammet godkendes med henblik på at få konstateret, om de nødvendige færdigheder er opnået. Såfremt valget af fag ikke summer nøjagtigt til 90 ECTS, afsluttes studiet med en mindre tværfaglig opgave svarende til det resterende antal point. Opgaven udfærdiges efter de generelle retningslinier for afløsningsopgaver. Formkrav se afsnit 2.2.4 og 5.5.

Eksamen
Eksamener afholdes fælles med økonomistudiet. Fagene skal bestås hver for sig, og der er mulighed for at gå eventuelle dumpede fag om. Et fag bestås ved opnåelse af karakteren 6 eller derover. Der er maksimalt 3 eksamensforsøg til hver eksamen.

Fagbeskrivelser
Fagbeskrivelser af fagene ved sidefag kan findes i Lektionsplanen for Økonomistudiet.

Eksamenstilmelding
Tilmelding til eksamen foregår på Internettet på punkt.ku.dk, eller for enkelte studerende som ikke måtte have modtaget et log in på Det Samfundsvidenskabelige Fakultetskontor, Øster Farimagsgade 5, opgang B. Fristen for tilmelding findes under generelle oplysninger til samtlige studerende forrest i Lektionsplanen og skal overholdes nøje.

Yderligere oplysninger om sidefag kan fås hos Studievejledningen på økonomi.



Københavns Universitet