Klinisk fællesundervisning 1


Semesterangivelse: Efterårs kursus

 


Udgave: Forår 2013 Sund
Punkter: 2,5 ECTS ved kursus

Semester:

3. semester kandidat
Varighed: 17 uger
Institutter: Odontologisk Institut
Studieordning: 2011-studieordningen
Uddannelsesdel: Kandidat niveau
Kontaktpersoner: Henvendelser om skema, holdsætning, aflyst undervisning mm. skal ske til kursussekretær Susanne Witthøft (suw@sund.ku.dk)
Kursusleder Kim Ekstrand (kek@sund.ku.dk)
Skema- oplysninger: Se skemasiden
Her finder du oplysninger om undervisning på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Formål: Kurset omfatter tre delelementer:
a) klinisk fællesundervisning – øvelser og teori,
b) oral diagnostik 1 og
c) tand-, mund- og kæbekirurgi i hospitalsregi

  • Punkt 1
  • Klinisk fællesundervisning, øvelser og teori Kurset indgår i videns-, færdigheds- og holdnings-/professionssporet Målsætning: Kurset skal sætte den studerende i stand til at varetage behandling af voksne patienter med et varieret odontologisk sygdomsbillede. Kurset bygger på den viden og de færdigheder og 9 Den studerende deltager i kursuselementet tand-, mund- og kæbekirurgi i hospitalsregi på enten 3. eller på 4. semester 19 holdninger, som den studerende har opnået i løbet af uddannelsen. Den studerende skal kunne anvende de tidligere opnåede kompetencer, svarende til det niveau, der kræves på de enkelte fagområder, i den integrerede patientbehandling. Det væsentligste indhold i undervisningen er: Diagnostik, behandlingsplanlægning, behandling, prognose og risikovurdering. Herudover indgår undervisning i teamtandpleje og arbejdsstillinger
  • Punkt 2
  • b) Oral diagnostik 1 Kurset indgår i videns-, færdigheds- og holdnings-/professionssporet Målsætning: Undervisningen skal sætte den studerende i stand til at gennemføre undersøgelse, diagnostik og overordnet behandlingsplanlægning under hensyntagen til patientens ønsker og behov, sundhedstilstand og sociale situation. Det væsentligste indhold i kursus er: sygdoms- og sundhedsmodeller, den diagnostiske proces, diagnostisk statistik, behandlingsplanlægning, journal og nødbehandling.
  • Punkt 3
  • c) Tand-, mund- og kæbekirurgi i hospitalsregi Kurset indgår i videns-, færdigheds- og holdnings-/professionssporet Målsætning: At studenterne får en oplevelse af at være en del af en større helhed som grundlag for deres selvforståelse og faglige identitet som kommende tandlæger og medicinalpersoner, der er en del af den samlede odontologiske faglighed. Det væsentligste indhold i kursus er: dental fokussanering, behandling af patienter med kræftlidelser i hoved-hals regionen, læbe- ganespaltebehandling, maksillofacial traumatologi, større kæbekirurgiske operationer, intensiv- og almindelig pleje af nyopererede patienter
Indhold: Detaljeret kursus- og eksamensbeskrivelse samt information om indtegningsbetingelser kan findes i den aktuelle studieordning.
Lærebøger: Her finder du boglisterne på odontologi
Eksamensform: Ingen
Kursus hjemmeside:
Undervisnings- sprog: Kun dansk
Sidst redigeret: 5/10-2012



Københavns Universitet