Kursus i oral kirurgi samt oral patologi og medicin 2


Semesterangivelse: Efterårs kursus

 


Udgave: Forår 2013 Sund
Punkter: 2,5 ECTS (kursus)

Semester:

3. semester kandidat
Varighed: 16 uger
Institutter: Odontologisk Institut
Studieordning: 2011-studieordningen
Uddannelsesdel: Kandidat niveau
Kontaktpersoner: Henvendelser om skema, holdsætning, aflyst undervisning mm. skal ske til kursussekretær Susanne Witthøft (suw@sund.ku.dk)
Kursusleder Else Pinholt(emp@sund.ku.dk)
Skema- oplysninger: Se skemasiden

Her finder du oplysninger om undervisning på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Formål: Kurset består af delelementerne: a) oral kirurgi 2 og b) oral patologi og medicin 2
a) Oral kirurgi 2 Kurset indgår i videns-, færdigheds- og holdnings-/professionssporet Målsætning: Kurset skal give den studerende forståelse for sårheling og basalbiologiske principper og i forbindelse hermed diagnostik, forebyggelse og behandling af retinerede visdomstænder, og sequelae samt knoglebiologiske reaktioner inkl. alveoleheling i forbindelse med simpel ekstraktion, operativ ekstraktion, fjernelse af retinerede tænder, frakturerede og retinerede rødder. Den studerende skal kunne analysere og vurdere baggrunden for sårheling og knoglenydannelse ved fjernelse af tænder, præprotetisk kirurgi, slimhindeplastikker, rodresektion, tandtransplantation samt osseointegration ved kirurgisk implantatbehandling inkl. evt. kirurgiske forbehandlinger forbundet hermed. Det væsentligste indhold i kursus er: undersøgelse, diagnostik, indikation, kontraindikation, be22 handlingsplanlægning, behandling og etiske overvejelser vedrørende fjernelse af erupterede og retinerede tænder og rødder, behandling af sygdomme i kæberne samt gennemførelse af præprotetisk kirurgi, tandtransplantation og implantatinstallation inkl. varetagelse af komplikationer hertil. Den studerende skal kunne forklare de kirurgiske principper på baggrund af biologi, ætiologi, patogenese og patologi. Den studerende skal være bekendt med det teoretiske grundlag for behandlingsindikationer og prognose for visdomstandfjernelse, rodresektion, tandtransplantation, præprotetisk kirurgisk indgreb samt kirurgisk implantatinstallation.
a) Oral patologi og medicin 2 Kurset indgår i videns- og færdighedssporet Målsætning: Hensigten med undervisningen er, at den tandlægestuderende som færdiguddannet kan fungere kompetent i almen odontologisk praksis vedrørende de i kurset indgående mundslimhinde-, kæbe- og spytkirtelsygdommes klassifikation, symptomer, diagnose og forløb, herunder bedømme om udredning og behandling kan foregå i almen praksis eller der skal henvises til specialklinik. Hvad angår de almindeligste mundslimhindesygdomme, skal den studerende desuden kunne udføre adækvat behandling. Det væsentligste indhold i kurset er: Mundslimhinde-, kæbe- og spytkirteltumorer, medicinbivirkninger og orale manifestationer af systemiske lidelser
Indhold: Detaljeret kursus- og eksamensbeskrivelse samt information om indtegningsbetingelser kan findes i den aktuelle studieordning.
Lærebøger: Her finder du boglisterne på odontologi
Eksamensform: Ingen
Kursus hjemmeside:
Undervisnings- sprog: Kun dansk
Sidst redigeret: 5/10-2012



Københavns Universitet