uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Metode 2


Semesterangivelse: Forårs kursus

 


Udgave: Forår 2013 Samf

Semester:

Forår 2013
Omfang: Faget udgør 10 ECTS
Studieordning: 2005-studieordning
Uddannelsesdel: Bachelor niveau
Kontaktpersoner: Fagkoordinator: Peter Thisted Dinesen

Andre undervisere:
Hold 1 Bjarke Hartkopf
Hold 2 Frederik Hjorth
Hold 3 Ulrik Hvidman
Hold 4 Bolette Danckert
Hold 5 Jens Lund Andersen


Skema- oplysninger: Fællesforelæsninger:
Mandage kl. 16-18 i Chr. Hansen Aud., 34.0.01.

Skema- oplysninger:  Vis skema for kurset
Samlet oversigt over tid og sted for alle kurser inden for Lektionsplan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Forår 2013 Samf
Undervisnings- form: Undervisningen finder sted i forårssemestre og udgør i alt 52 timer. Undervisningen består af en kombination af holdundervisning, øvelsestimer og årgangsforelæsninger.

Indhold: Faget indeholder, i forlængelse af Metode 1, en bredere og mere nuanceret gennemgang af samfundsvidenskabelig metode i teori og praksis, herunder især med henblik på, at de studerende bliver i stand til at give velfunderede og konsistente analyser af forskellige former for data. Faget går i dybden med præmisserne for og teorierne bag kvalitative og kvantitative metoder, og belyser, hvordan disse tilgange kan kombineres i gennemførelsen af komplicerede analyser inden for større eller mindre forskningsdesigns. I forlængelse af Metode 1 giver faget desuden en indføring i statistik og anvendelse af kvantitative analyseredskaber med særlig henblik på multivariate analyser (fx regressionsanalyse). En indføring i komparativ metode og caseudvælgelse er tillige en del af Metode 2.

Kompetence- beskrivelse: Kompetenceprofil/målbeskrivelse:
Metode 2 giver de studerende:
  • Et grundigt og nuanceret kendskab til kvalitative og kvantitative metoder samt muligheder og begrænsninger i forbindelse med at kombinere kvalitative og kvantitative tilgange.

  • Kendskab til forskellige former for metodeanvendelse og forskningsstrategier, hvorved de studerende opnår teoretiske og praktiske færdigheder i relation til centrale overvejelser i forskningsprocessen.

  • Indsigt i og praktisk erfaring med at gennemføre politologiske og andre samfundsvidenskabelige analyser af konkrete forhold på baggrund af kvalitativt og kvantitativt datamateriale og under hensyn til krav om videnskabelighed.

  • En grundig indføring i anvendelsen og behandlingen af statistisk materiale via statistisk software.

  • En grundig indføring i metoden bag komparative casestudier.

  • Grundlag for kritisk at vurdere egne og andres forskningsresultater.


Kriterier for målopfyldelse:
Karakter Betegnelse Beskrivelse
12 Fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af fagets mål Besvarelsen er systematisk og stringent struktureret og disponeret. Besvarelsen er udtømmende med præcis brug af fagets metoder og metodiske begreber i teori såvel som praksis. Der vises en høj grad af selvstændig refleksion, hvor forståelsen for de metodiske problematikker kommer til udtryk aktivt, sammenhængende og systematisk.
7 God præstation, der demonstrerer opfyldelse af fagets mål, med en del mangler Besvarelsen er struktureret og disponeret, således at fagets grundlæggende og væsentlige metoder og metodiske begreber anvendes i teori såvel som praksis. Metoder og begreber anvendes i noget omfang systematisk, sammenhængende og aktivt.
02 Tilstrækkelig præstation, der demonstrerer den minimalt acceptable grad af opfyldelse af fagets mål Besvarelsen er løst struktureret og disponeret, men med flere af fagets metodiske begreber, der anvendes i teori såvel som praksis. Metoder og begreber anvendes i ringe omfang aktivt og systematisk.


Lærebøger: Pensum udgør 700 sider og er fælles for alle studerende.
Pensum fastsættes af Studienævnet.

Faglige forudsætninger: Det er en forudsætning for at tage Metode 2, at man har bestået Metode 1.

Eksamensform: Faget bestås gennem en skriveøvelse, der bedømmes bestået/ikke bestået, samt en karakterbedømt mundtlig eksamen med ekstern censur.

Kursus hjemmeside:
Kursus hjemmeside: 2300-F13/;Metode 2
Adgang til Absalon sker via KUnet.

Bemærkninger: Faget kan vælges som tilvalgsfag på bacheloruddannelsen eller som valgfag på bacheloruddannelsen.

Undervisnings- sprog: Kun dansk
Sidst redigeret: 14/1-2013



Københavns Universitet