uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Metodevalg og Prøvetagning i Miljøforvaltning


Semesterangivelse: Forårs kursus Kurset udbydes i blok 3 Kurset udbydes i skemagruppe A Kurset giver 7,5 ETCS point

 


Udgave: Forår 2013 NAT
Point: 7,5
Point: 7,5
Blokstruktur: 3. blok
Skemagruppe: A
Institutter: Biologisk Institut
Uddannelsesdel: Kandidat niveau
Kontaktpersoner: Helge Ro-Poulsen, tlf. 22769317, email: helgerp@bio.ku.dk
Andre undervisere: Anders Michelsen, Lars Kamp Nielsen, Dean Jacobsen og Ulrik Søchting
Skema- oplysninger:  Vis skema for kurset
Samlet oversigt over tid og sted for alle kurser inden for Lektionsplan for Det Naturvidenskabelige Fakultet Forår 2013 NAT
Undervisnings- periode: Uge 6-15
Undervisnings- form: Indsamling af prøver i relevante miljøer samt laboratorieundervisning, diskussionstimer og projektarbejde.
Indhold: Prøvetagning i praksis af vand og jord samt af bioindikatorer; laboratorieanalyser, statistisk analyse; teori og projektarbejde. Planlægning af prøvetagning og valg af metoder i relation til formålet med prøvetagningen. Databehandling med gennemgang af relevante statistiske metoder. Sammenligning og diskussion af forskellige metoders anvendelighed i forhold til indsamlede datas styrke og svaghed, arbejdsbyrde og faglige forudsætninger. Rapportskrivning og præsentation af projekter.
Målbeskrivelse: Efter kurset forventes deltagerne at kunne:
  • selvstændigt planlægge og gennemføre tilfredsstillende prøvetagninger af vand, jord og plantemateriale i forbindelse med miljøanalyser,
  • udføre korrekt statistisk behandling og præsentation af data,
  • afrapportere målrettet skriftligt og mundtligt.
Lærebøger: Kompendier og artikler lægges ud på hjemmesiden.
Tilmelding: Der er tilmelding til modulerne i Blok 3 og Blok 4 i perioden 15. november - 1. december. Tilmelding sker via KUnet
Eksamensform: Eksamensform: Den studerende udarbejder fem rapporter (to terrestriske og tre ’våde’ (søer, vandløb og havet)), der afleveres løbende under kurset efter en fastlagt plan med tidsfrister. Minimum to af rapporterne er individuelle. Bedømmelsen af de fem rapporter er bestået/ikke bestået, og alle skal godkendes for at kurset er bestået. Intern censur. Reeksamen er 30 minutters mundtlig eksamen uden forberedelse og uden hjælpemidler.
Eksamen: Løbende evaluering.
Reeksamen: Mundtlig prøve d. 27. juni 2013.
Kursus hjemmeside:
Kursus hjemmeside: Absalon via www.punkt.ku.dk.
Bemærkninger: Ud over kursets pensum vil der være gæsteforelæsninger og workshops med relevante personer fra forvaltning, grønne organisationer og andre aktører.
Kurset indgår i kompetenceprofilerne Ecosystem Functioning and Management og Marinbiologi. For alle kurser på kompetenceprofilerne se Biologisk Instituts kursusportal.
Undervisnings- sprog: Kun dansk
Sidst redigeret: 26/10-2012



Københavns Universitet