uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Faglig formidling Hold I


Semesterangivelse: Efterårs kursus

 


Udgave: Efterår 2011 Hum
Årsværk: 15 ECTS
Institutter: Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab
Undervisere: Gitte Gravengaard
Skema- oplysninger: Onsdage og fredage
Undervisnings- form: Undervisningen er i høj grad lagt an på deltagernes besvarelse af praktiske opgaver. Eksamen kan bestås ved at man undervejs løser en række af disse opgaver.
Indhold: Faglig Formidling er kurset, hvor vi fokuserer på en række ikke-akademiske genrer.
Kompetencemålet for dette kursus er, at kursisterne skal opnå tekstnær viden og færdigheder, så de er i stand til at analysere en sagprosateksts form og indhold med stor præcision.

I undervisningen lægges vægt på at udvikle tre vigtige kompetencer for den sproglige rådgiver: - At kunne analysere og kritisere en tekst – fx mht. sprog, stil, komposition, argumentation, om den er tilpasset målgruppen etc.
- At kunne rådgive hensigtsmæssigt omkring forbedringsmuligheder af en given tekst
- At kunne producere en vellykket sagprosatekst.

Derudover arbejder vi med emner som image og troværdighed, pressekontakt, den dagsordensættende proces, kampagnestrategi, målgruppeanalyse og undersøgelsesmetoder, at udføre sproglig rådgivning samt organisationsanalyse.

Vi kommer til at analysere og producere tekster inden for en lang række væsentlige genrer knyttet til kommunikation i organisationen bl.a. pjecer, artikler, pressemeddelelser, at opbygge hjemmesider og den mundtlige præsentation – herunder brug af Power Point.

Undervisningen er i meget høj grad lagt an på deltagernes besvarelse af praktiske øvelser – alene og i grupper. Eksamen kan bestås ved, at man undervejs løser en række opgaver og samler dem i en portfolio ved kursets afslutning.
På grund af fagets praktiske karakter er der undervisning 2 x 2 timer om ugen.
Kursus hjemmeside:
Bemærkninger: Se studieordningen: http://dansk.ku.dk/studieordninger/uploads/sprogogkommunikationsraadgivningbatv2008.pdf/
Sidst redigeret: 23/8-2011



Københavns Universitet