BA-8. semester: BA-projektseminar


Semesterangivelse: Efterårs kursus

 


Udgave: Teologi 2012/2013
Punkter: 15 ECTS

Semester:

Efterår 2012
Institutter: Afdeling for Bibelsk Eksegese (GT) og Afdeling for Kirkehistorie
Uddannelsesdel: Bachelor niveau
Kontaktpersoner:
GT: Anne Katrine de Hemmer Gudme, akg@teol.ku.dk
KH: Nils Holger Petersen, nhp@teol.ku.dk
Skema- oplysninger: Torsdage kl. 9-12, Aud 2
Første undervisningsdag er torsdag den 6. september 2012
Skema- oplysninger:  Vis skema for kurset
Samlet oversigt over tid og sted for alle kurser inden for Lektionsplan for Det Teologiske Studium Teologi 2012/2013
Indhold: Bachelorprojektseminaret henvender sig til studerende, der skal skrive bachelorprojekt i dette semester. Uanset hvilket fag, man ønsker at skrive BA-projekt inden for, følger man seminaret. De ved seminariet medvirkende lærere fungerer som bachelorprojektvejledere i dette semester.

Henvendelse vedr. vejledning skal ske til disse lærere. Ved seminaret ydes der vejledning om informationssøgning, biblioteksbrug, sammensætning af pensum og udarbejdelse af afhandling.

Plan for fællesforløb:

1. Lektion – torsdag den 6. september: Orientering om gældende regler for BA-projekter.
De studerende fortæller hver især om deres planer/ønsker for deres BA-projekter og vil derefter drøfte det videre forløb med den faglærer, under hvis fag/vejledning opgaven skal skrives

2. Lektion – torsdag den 13. september: Biblioteksvejledning på biblioteket ved bibliotekarerne.

3. Lektion – torsdag den 20 september: Hvordan skriver man en Bacheloropgave?
I løbet af denne lektion gennemgår vi nogle af de vigtigste elementer i en BA-opgave. Der vil blive lagt særlig vægt på disponeringen af videnskabelige fremstillinger inden for de forskellige teologiske fagområder, ligesom vi vil tale lidt om problemformuleringer, kildevalg og metode i det konkrete arbejde. Gennemgangen vil af den studerende kunne suppleres med læsninger i Lotte Rienecker; Den gode opgave (flere udg.). Derudover vil der blive foretaget en endelig inddeling i de overordnede faggrupper/skrivegrupper.

Alle studerende på holdet indleverer en foreløbig skitse til problemformulering, litteraturliste og disposition senest torsdag den 27. september til den underviser de ønsker som vejleder.

Herefter vil der være individuel vejledning, evt. suppleret med fremlæggelser i de respektive faggrupper. Dette aftales hen ad vejen af vejleder og studerende.

Alle studerende på holdet indleverer et udkast til problemformulering og disposition senest torsdag den 25. september. Udkastet sendes i en mail til Nils Holger og Anne.
Udkastene vil blive fordelt på holdet til parvis læsning og respons, samt danne grundlag for den kollektive respons i 4. lektion.

4. lektion - torsdag den 1. november: Problemformulering og disposition
Kollektiv feedback på de studerendes dispositioner med gode råd til og konkrete eksempler på, hvordan man hensigtsmæssigt bygger en problemformulering og disposition op.

Vi foreslår, at den endelige problemformulering, litteraturliste og disposition færdiggøres og godkendes senest torsdag den 8. november, således, at der er ordentlig tid til at skrive opgaven færdig frem til afleveringen 2. januar 2013.

Kursus hjemmeside:
Sidst redigeret: 4/9-2012



Københavns Universitet