Indhold: |
Man finder hos Grundtvig og Kierkegaard to vidt forskellige opfattelser af kirken. Men hvor slutter den ene, og hvor begynder den anden? På kurset læser vi på baggrund af en gennemgang og drøftelse af en række principielle dogmatiske spørgsmål, som hører til ekklesiologiens område, forskellige tekster af Grundtvig og Kierkegaard og forsøger at udrede deres mellemværende. Undervejs inddrages også tekster af andre tidligere, samtidige og senere teologer. Desuden vil arbejdet med poetiske tekster indgå i undervisningen.
Kursusoversigt og kursuslitteratur vil fremgå af Absalon forud for kursets start.
Arbejdsform:
Arbejdsformen vil være en kombination af forelæsninger, mindre studenteroplæg, summegrupper og diskussion. Udkast til skriftlige opgaver kan efter nærmere aftale inddrages i forbindelse med tekstlæsningerne.
Teologistuderende, der ønsker at bruge kurset som afsæt for prøve i det obligatoriske fag Dogmatik med Økumenisk Teologi (15 ECTS), opgiver 1200-1500 sider. Prøveformer og bedømmelse i henhold til studieordningens pkt. 2.2.3.
Teologistuderende, der ønsker at bruge kurset som afsæt for KAN-valgfagsopgave (15 ECTS), er underlagt præsenskrav (aktiv deltagelse i mindst 75 % af afholdte timer dokumenteret ved protokol), opgiver 1200-1500 sider og udarbejder en skriftlig hjemmeopgave, der har et omfang af ca. 12-15 sider og baseres på 500-750 sider af det samlede, opgivne kursuspensum. Opgavebesvarelsen bedømmes af læreren. Der gives bedømmelsen Bestået/Ikke bestået.
Litteratur:
Der oprettes en semesterhylde med relevant litteratur på Det Teologiske Fakultets bibliotek (3. sal).
|