uc:sendtilenven runat server id uc_sendtilenven
Ændre størrelse på tekst Print

Bachelorprojekt i geologi-geoscience


Semesterangivelse: Forårs kursus Kurset giver 15 ETCS point

 


Udgave: Forår 2013 NAT
ECTS points: 15 ECTS-point per deltagende studerende.
Point: 15,0
Fagområde: geol
Uddannelsesdel: Bachelor niveau
Undervisnings- periode: En blok på hel tid eller to blokke på halv tid, hvis der følges kurser sideløbende med projektet. Valget træffes, når den studerende tilmelder sig bachelorprojektet via Selvbetjeningen sammen med den øvrige kursustilmelding.
Bachelorprojektet følger blokstrukturen og tilmeldingen betyder, at eksamen afholdes i projektets sidste blok enten i blokkens sidste uge eller i den efterfølgende uge.
Undervisnings- form: Selvstudium under vejledning af en hovedansvarlig intern vejleder og evt. andre interne og/eller eksterne vejledere. På uddannelser, der afholdes i samarbejde med andre fakulteter kan den hovedansvarlige interne vejleder dog også være fra et andet fakultet.
Indhold: Efter aftale. Bachelorprojektet skal dog resultere i en projektrapport, som skal indeholde et resumé på engelsk. Resuméet er en del af projektet og indgår i den faglige bedømmelse på lige fod med alle andre dele (jf. EB § 11 stk. 2 og § 33 stk. 1.9).
Målbeskrivelse: Bachelorprojektet skal demonstrere den studerendes evne til på kvalificeret vis at formulere, analysere og bearbejde problemstillinger inden for et afgrænset fagligt emne, der afspejler hovedvægten i uddannelsen (jf. UB § 16 stk. 5). Karakteren 12 gives for den fremragende præstation (rapport og mundlig fremlæggelse og diskussion), der i det konkrete tilfælde demonstrerer, at den studerende:
a. kan gennemføre et mindre, forskningspræget projekt
b. selvstændigt kan videreudvikle sin viden og færdigheder i tilknytning til fagområdet og det erhvervsområde, som uddannelsen er rettet mod
c. kan definere og redegøre for, hvordan en problemstilling behandles inden for en given faglig ramme med vægt på problemformulering og problemanalyse
d. kan identificere og reflektere over eksisterende eller ny viden inden for et af uddannelsens fagområder,
e. kan forholde sig kritisk til litteratur, teorier/modeller og eventuelle data
f. kan analysere fagligt afgrænsede problemstillinger og resultater i videnskabelig sammenhæng på en relevant og udtømmende måde
g. kan tolke og sammenligne egne og andres analyser ud fra bagvedliggende principper samt metodernes styrker og begrænsninger
h. kan vælge passende teorier og metoder til behandling af problemformuleringen
i. kan formidle problemstillingen klart og overskueligt i en videnskabelig og samfundsmæssig sammenhæng – både skriftligt og mundtligt – til den relevante målgruppe under anvendelse af faglig korrekt terminologi.
Ved et felt- eller laboratoriebaseret, hvor der indgår eksperimentelt arbejde/egenproduktion af data, kan den studerende endvidere:
a. under vejledning tilrettelægge og udføre eksperimentelt arbejde
b. diskutere egen datafrembringelse og relatere egne data til andres data inden for samme fagområde, herunder anvende relevante statistiske metoder
c. overholde gældende normer og regler for god feltarbejds- eller laboratorieskik
Tilmelding: Tilmelding til bachelorprojektet foregår på Selvbetjeningen på KUnet fra d. 15. november til d. 1. december 2012.
Formelle krav: Projektet kan påbegyndes på 3. studieår (jf. UB § 16 stk. 5).
Eksamensform: Ordinær eksamen: en afsluttende 30-60 minutters mundtlig eksamen uden forberedelse baseret på projektrapporten. Eksamen indledes med et 10-20 minutters oplæg fra eksaminanden, hvorefter eksaminator og censor stiller spørgsmål i projektets område. Der gives karakter med medvirken af en ekstern censor. Eksamen kan aflægges som en gruppeeksamen, hvis der ved projektets start er indgået aftale med vejlederen om dette (se studieordningen for en nærmere beskrivelse af gruppeeksamen ved bachelorprojekter). Forudsætningen for at gå til eksamen er, at projektrapporten er afleveret rettidigt efter aftale med projektets vejleder.

Reeksamen: Hvis den ordinære eksamen ikke bestås, er der brugt et eksamensforsøg og reeksamen afholdes senest i den efterfølgende ordinære reeksamensperiode. Eksamensformen er den samme som ved ordinær eksamen.
Projektets hovedansvarlige vejleder fastsætter en ny afleveringsfrist, der tilgodeser, at den studerende har mulighed for at aflevere en revideret projektrapport inden reeksamen afholdes. Den studerende kan vælge at genaflevere den oprindelige rapport.
Kursus hjemmeside:
Bemærkninger: Projektet kan udføres enkeltvis eller i grupper på op til fire studerende.

Vær opmærksom på muligheden for at udfylde en bachelorprojektaftale, der sikrer, at dig og din vejleder har talt rammer og indhold igennem inden projektet påbegyndes. På nogle institutter vil bachelorprojektaftalen være et krav fra vejlederens side.

Der er ikke noget krav om, hvor mange sider du skal skrive, det er noget du aftaler med din vejleder. Sideantallet afhænger bl.a. af graden af praktisk arbejde, og om du skriver projektet på artikelform, eller rapportform.

Du finder reglerne for bachelorprojektet i din studieordning, og på Absalon kan du (efter du er tilmeldt) finde oplysninger, der knytter sig specifikt til din uddannelse f.eks. ang. tildeling af vejleder, aflevering mv.
Sidst redigeret: 1/11-2012



Københavns Universitet